Activitat cuina

Aconsegueix provocar el "factor sorpresa"en 5 pasos

/ 03/02/2015

tomates

Posted by Alicia Bustos.
Encara que no es fagi cuina de Restaurant, és important tenir cura de la presentació, posar les coses agradables, que es vegi que hem acurat al preparar-ho, alhora que no s'ha de carregar massa, de manera que el plat entri pels ulls. Com a  idees generals, podríem dir:

 • És més important el punt de l'aliment que la presentació: si per millorar la presentació, el plat ha de perdre alguna característica –refredar-se, endurir-se, etc.-, no compensa.
 • La presentació ha de suggerir netedat.
 • Quan hi hagi dubte, escollir la sencilleza. Un plat barroc, només vindrà de gust si l'ha preparat un artista que conegui bé el que està fent.
 • Per millorar la presentació s'han de mirar llibres, revistes, plats de cuiners que ho saben presentar tot ben maco... la imaginació s'omple d'imatges. I si no som una persona creativa, és millor veure com ho fan els altres.
 • També a la presentació ens hem d'adaptar a les tendències dels comensals. Si els agrada més el toc casolà, si els sorprèn i agrada la novetat, si prefereixen les coses conegudes… s'ha d'intentar que la presentació del plat sigui coherent amb el tipus de cuina que es fa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cuina: gaudir i aprendre, els dos ingredients de l'activitat

Cuina: gaudir i aprendre, els dos ingredients de l'activitat - Club IsardCom ja hem comentat en altres ocasiones, l'activitat i els taller de cuina, són de les més valorades per les associades i amigues d'Isard. En aquesta activitat, tractem de realitzar receptes senzilles, divertides i que alimentin.

També valorem, i molt, què, a través de la cuina, les nenes també aprenen a créixer com a persones. La paciència, l'ordre, la netedat, el despreniment, són algunes de les virtuts que procurem viure durant aquests tallers culinaris.

La setmana passada van decidir elaborar unes cassoletes de crema pastissera amb poma, i la veritat és què el resultat va estar espectacular, tant en gust com en presentació. També vàrem aprofitar per fer ratolins de galleta i formatge. També ens vàrem entretenir fent cares amb formatge rodons. Tot un divertiment.

 

Eh, noies, quan estigueu en la cuina...

Sis normes a seguir al peu de la lletra!

 1. Rentar-se les mansRentar-se sempre les mans.
 2. Recollir-se el cabell.
 3. No llepar-se els dits...
 4. No utilitzar mai els ganivets sols.
 5. No utilitzar mai sols els electrodomèstics.
 6. No tocar les cassoles amb les mans nues, fes servir agafadors.

 

 

Ganivets, electrodomèstics i fogons no són en absolut utensilis creats per jugar, però això no vol dir que els nens no podeu començar a utilitzar-los. El davantal t’ajudarà a mantenir-te neta i polida.

Manyopla

 

 

En algunes receptes que trobaràs a la web veuràs que surt una manyopla, això vol dir que et cal demanar l’ajut d’una persona gran (pel forn, el foc...)

 

 

 

La bona cuina entra pels ulls i per això posem la taula tan maca!

Taula paradaDesprés d'haver preparat el vostre plat favorit, el millor que podeu fer és preparar una taula digna per a l'ocasió en la qual tots puguin asseure's i menjar junts. Mantingueu el televisor apagat sempre (si us agrada la música, poseu el vostre disc preferit de fons) i descobriu de nou el plaer d'asseure's a la taula no només per menjar, sinó, sobretot, per estar en companyia i passar una estona agradable.

- Poseu les estovalles. Trieu les que més us agradin, no fa falta que siguin sempre diferents ni que s’hagin rentat recentment, el que conta és que es vegin netes i proporcionin alegria i ganes d'asseure's a la taula.

- Plats i gots. Utilitzeu els plats adequats pel que esteu menjant: el plat fondo és per a sopes, arrossos caldosos; el plat pla és per a qualsevol tipus de segon o guarnició; el plat més petit és ideal per a esmorzars, berenars i postres. Els gots solen ser de dos tipus: per a l'aigua o per al vi (si es prepara la taula també per a adults).

- Els coberts. Les normes que cal seguir en aquest cas són poques però estrictes: la forquilla va sempre a l'esquerra, el ganivet a la dreta amb el tall cap a dins, i la cullera, quan és necessària, es posa a la dreta, al costat del ganivet. Si teniu amics esquerrans podeu invertir l'ordre per tenir un detall amb ells. Si el vostre menjar inclou postres podeu col·locar la forquilla i la cullera per a postres a dalt, entre el plat i el got o als costats, entre el plat i els coberts grans.

 

Fregant i ordenant la cuina

Fregant platsUna vegada heu finalitzat la recepta ja només us queda endressar!

Primer recolliu tots els instruments que hagueu descol·locat, guardeu els ingredients que no s'hagin usat, aparteu els estris bruts i netegeu la taula o la superfície de treball que hagueu utilitzat.

Ompliu l'aigüera amb aigua temperada i afegiu una mica de detergent. Poseu en remull els estris i fregueu-los bé amb ajuda d'un fregall. Aclariu-los amb un doll abundant d'aigua corrent... i aneu a gaudir del vostre menjar.

Recullir la cuina - Club Isard

 

 

 

 

Cfr. Cocinar con niños. Ed. desiderata. 2010

Cuina

Les classes de cuinaLes classes de cuina a ISARD són ja una tradició i una de les activitats preferides de les nenes.

Els dilluns, després d'haver fet els deures, les nenes de primària i de 1 ESO corren cap a la cuina i pregunten a la Isabel i a la Merche: Què cuinarem avui?

Què volem aconseguir a través d'aquesta activitat? Que les nenes es facin una idea del món fascinant de la cuina. Aprendre a tallar, a amassar, a coure, a barrejar, a mesurar, a batre, a tastar diferents sabors… i per descomptat a recollir i netejar després d'haver treballat. La cuina al final de la classe i abans de degustar el que hem cuinat ha de brillar de neta!!!

Receptes senzilles, divertides i que alimentin.

A través de la cuina també aprenen a créixer com a persones. La paciència, l'ordre, la netedat, el despreniment, són algunes de les virtuts que procurem viure durant aquests tallers culinaris.

 


 

CuineraDocuments d'interès

En aquest article, hi trobareu les sis normes a seguir al peu de la lletra quan estigueu a la cuina. És molt important que les tinguis sempre en compte.