Eh, noies, quan estigueu en la cuina...

Sis normes a seguir al peu de la lletra!

 1. Rentar-se les mansRentar-se sempre les mans.
 2. Recollir-se el cabell.
 3. No llepar-se els dits...
 4. No utilitzar mai els ganivets sols.
 5. No utilitzar mai sols els electrodomèstics.
 6. No tocar les cassoles amb les mans nues, fes servir agafadors.

 

 

Ganivets, electrodomèstics i fogons no són en absolut utensilis creats per jugar, però això no vol dir que els nens no podeu començar a utilitzar-los. El davantal t’ajudarà a mantenir-te neta i polida.

Manyopla

 

 

En algunes receptes que trobaràs a la web veuràs que surt una manyopla, això vol dir que et cal demanar l’ajut d’una persona gran (pel forn, el foc...)

 

 

 

La bona cuina entra pels ulls i per això posem la taula tan maca!

Taula paradaDesprés d'haver preparat el vostre plat favorit, el millor que podeu fer és preparar una taula digna per a l'ocasió en la qual tots puguin asseure's i menjar junts. Mantingueu el televisor apagat sempre (si us agrada la música, poseu el vostre disc preferit de fons) i descobriu de nou el plaer d'asseure's a la taula no només per menjar, sinó, sobretot, per estar en companyia i passar una estona agradable.

- Poseu les estovalles. Trieu les que més us agradin, no fa falta que siguin sempre diferents ni que s’hagin rentat recentment, el que conta és que es vegin netes i proporcionin alegria i ganes d'asseure's a la taula.

- Plats i gots. Utilitzeu els plats adequats pel que esteu menjant: el plat fondo és per a sopes, arrossos caldosos; el plat pla és per a qualsevol tipus de segon o guarnició; el plat més petit és ideal per a esmorzars, berenars i postres. Els gots solen ser de dos tipus: per a l'aigua o per al vi (si es prepara la taula també per a adults).

- Els coberts. Les normes que cal seguir en aquest cas són poques però estrictes: la forquilla va sempre a l'esquerra, el ganivet a la dreta amb el tall cap a dins, i la cullera, quan és necessària, es posa a la dreta, al costat del ganivet. Si teniu amics esquerrans podeu invertir l'ordre per tenir un detall amb ells. Si el vostre menjar inclou postres podeu col·locar la forquilla i la cullera per a postres a dalt, entre el plat i el got o als costats, entre el plat i els coberts grans.

 

Fregant i ordenant la cuina

Fregant platsUna vegada heu finalitzat la recepta ja només us queda endressar!

Primer recolliu tots els instruments que hagueu descol·locat, guardeu els ingredients que no s'hagin usat, aparteu els estris bruts i netegeu la taula o la superfície de treball que hagueu utilitzat.

Ompliu l'aigüera amb aigua temperada i afegiu una mica de detergent. Poseu en remull els estris i fregueu-los bé amb ajuda d'un fregall. Aclariu-los amb un doll abundant d'aigua corrent... i aneu a gaudir del vostre menjar.

Recullir la cuina - Club Isard

 

 

 

 

Cfr. Cocinar con niños. Ed. desiderata. 2010

Cuina

Cercar articles

Isard a Instagram

  Associació Club Isard

  La Pobla de Claramunt, 5, baixos.    mapa
  08700 Igualada (Barcelona)
  Telèfon 93 803 38 47
  Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

  Col·labora


  Made with love. All rights Reserved.