Setmana de voluntariat a Terral

Setmana de voluntariat del Club Isard a TerralUn grup de noies de 1r de Batxillerat hem col·laborat  com a voluntàries en un projecte, per a infants i adolescents, que l’entitat Terral duu a terme al barri del Raval de Barcelona. Hem treballat com a monitores en un casal d’estiu per a 80 nens i nenes, molts d’ells de famílies nouvingudes, desestructurades i amb dificultats econòmiques.

Ens hem trobat amb situacions dures a les que no estem acostumades i que hem hagut de païr. Per altre banda ens hem trobat amb nens amb molta capacitat de compartir i estimar. Tot hi estar en la situació en la que es troben, són nens que segueixen mantenint la mateixa il·lusió que qualsevol altre infant.

 

TerralEns hem  trobat també amb un alt nivell de preparació professional en l’organització i en les activitats. El projecte al casal d’estiu incloïa diverses activitats realitzades per dins de Barcelona i els seus entorns. Hem fet activitats que combinen el caràcter lúdic, cultural i formatiu, i ha permès a tots aquests nens i nenes passar una bona estona a l’hora que això els ajudava a créixer. Els  llocs on varem anar, mitjançant el transport públic, eren entre d’altres: el Parc Güell on varem fer una visita guiada i un taller de trencadís recordant l’estil com treballava Gaudí, el museu Cosmocaixa on els nens van fer un taller de robòtica, la Sagrada Família on van tenir un taller de vitralls, etc.. En la seu del Terral vam rebre un dels chefs del grup Tragaluz, el Màgic Càmbras entre d’altres.

 

Setmana de voluntariat del Club Isard a TerralDurant aquest dies hem pogut seguir el projecte ``1 a 1´´ que Terral realitza  durant tot el curs i que consisteix en un seguiment personalitzat de cada nen o nena. Nosaltres, durant aquesta setmana en la que hem ajudat de voluntàries, hem tingut al nostre càrreg dos o tres nens cadascuna (quina responsabilitat!),per tal de poder assolir així aquest tracte personalitzat que caracteritza tant a Terral i que afavoreix la millora personal de cadascun dels nens.

La il·lusió i la motivació per ajudar els altres ha estat el motor del dia a dia. Molts cops el fet d’haver de tibar dels altres feia que ens superessim davant del cansanci, la calor,... Mai haviem treballat tantes hores seguides...

L'experiència ha estat realment enriquidora i no només divertida, ho podríem sintetitzar en que hem donat però sobretot hem rebut. I què contentes hem tornat!

L'any que bé repetirem!.

Veure l'Àlbum de fotografies

Isard solidari