Crònica d'una experiència inoblidable

Isard a la JMJ Madrid 2011

Des d’Isard vam tenir la sort de marxar el dia 15 cap a Madrid i passar així tota la setmana a la ciutat on tindria la seu la Jornada Mundial de la Joventut. Quin ambient! El primer dia ja ens va sorprendre veure els carrers tan plens de joves de tot el món que anaven alegres , ondejant les seves variades banderes. “Si ara estem tants joves a Madrid, com serà quan arribi el Sant Pare?” ens preguntàvem.

Això és el primer que ens va cridar l’atenció, l’ambient que es respirava pels carrers. Ara, al sentir els comentaris de tanta gent, veus que no només ho vam viure nosaltres sinó tots els que vam tenir la sort d’estar a Madrid aquests dies.  Semblava que la gent no tingués calor, no estigués cansada i no tingués cap contradicció (inevitable entre milers de persones, dormint en el terra la majoria dels casos...), tothom anava amb el somriure a la cara. Fins i tot un senyor en el metro ens va comentar que no Isard a la JMJ Madrid 2011s’imaginava als cristians tant feliços, que cóm era això?

Els transports públics eren realment una festa. A nosaltres ens agradava entretenir als peregrins que es trobaven a l’andana de davant. Però anaven tant plens que s’havia d’anar en compte per no quedar-nos a fora.

I els voluntaris un 10! Estaven allà pel que fes falta. Quina pena que no ens haguéssim trobat allà  a la Cristina o la Maria, universitàries ja,  que van ser voluntàries.

Els primers dies vam aprofitar per moure’ns per Madrid, conèixer una mica la ciutat, gaudir amb la gent que ens trobàvem. Fins i tot vam fer una entrevista a un grup que venia del Japó   per penjar-la a la web però ens va fallat l’àudio. Aquí teniu una foto que ens vam fer amb les japoneses.

Isard a la JMJ Madrid 2011També ens van fer a nosaltres una entrevista els de la 13TV!!!! I vam sortir en directe! Ara ja som famoses!

Vam tenir la gran sort de poder estar amb Mons. Xavier Echevarría, prelat de l’Obra, en una trobada amb participants de la JMJ dels cinc continents, i ens va animar a "resar encara més" pel Sant Pare.

Conviure i coincidir amb joves de tot el món ens ha ajudat molt a veure que no estem sols i que del que nosaltres fem en el nostre dia a dia depenen moltes coses grans.

Un dels grups que ens vam trobar va ser de Costa d’Ivori. Quina impressió! Després d’explica’ls-hi que havíem resat molt per ells durant la guerra, ens van dir que s’havia notat molt i per això podien participar a la JMJ. Algunes es van trobar també amb gent d’Haití, i ens vam recordar de les nostres hores d’Estudi Solidari que vam fer el curs passat per aquest país.

Isard a la JMJ Madrid 2011El “Parque del Retiro” era el nostre punt de trobada. Allà vam sopar a la fresca alguns dies, vam escoltar i ballar durant els concerts per la nit, ens vam impressionar amb tots els confessionaris, vam poder trobar-nos amb molta gent coneguda que també havien anat a Madrid...

Altres moments divertits era quan trobàvem bombers o gent que ens refrescava amb la seva mànega.  Allà ens dirigíem corrents.

Vam tenir alguns testimonis bastant impressionants però això us ho explicarem amb més detall quan ens veiem.

El nostre gran interès era poder trobar algun lloc on poguéssim, no només escoltar al Sant Pare, sinó veure’l de prop. Com veieu en aquesta foto, el dia del Via Crucis ho vam aconseguir.

Vam seguir els passos al Sant Pare tot el que vam poder. I per fi va arribar la gran trobada de “Cuatro Vientos”.  Pel matí ens vam encaminar cap allà amb el nostre “macuto”, pensant com faríem per avançar una mica, ja que estàvem al quadrant F4! Ens va costar trobar lloc però al final ens vam instal·lar.

Isard a la JMJ Madrid 2011A partir d’aquí teníem bastants hores per poder fer amistats, passejar-nos per l’aeròdrom i gaudir del què veiem, fer una estona de pregària a les carpes que havien instal·lat, anar a buscar gent coneguda...

L’arribada del Sant Pare va ser molt emocionant. La vigília va començar amb la nostra alegria al veure el cel cobert de núvols, perquè havíem passat tanta calor... però el que no ens imaginàvem era com acabaria plovent!!!!

Però el més emocionant de tot va ser quan el Sant Pare va voler que estiguéssim resant davant el Santíssim Sagrament a la Custodia tan maca de la catedral de Toledo. Després de la tempesta es va fer un silenci que no es pot explicar. I les paraules de després del Sant Pare Isard a la JMJ Madrid 2011donant-nos les gràcies per la nostra alegria i resistència (“vuestra fuerza es mayor que la lluvia”) i dient que havia viscut una aventura junt a nosaltres ens va guanyar totalment el cor. Realment, aquesta vigília, penso, quedarà com una experiència inoblidable per tota la nostra vida.

El remate de la convivència va ser anar a Fàtima on ens vam trobar amb altres grups del món que tingueren la mateixa idea, entre ells el grup d’equatorianes que dormien a Fuenllana amb nosaltres.

Aquestes són algunes de les nostres impressions d’ aquests dies del més d’agost. Seran segurament inoblidables per a totes les persones dels quatre continents que hem tingut la gran sort de poder participar.

Ens agradaria tornar-nos a trobar a Brasil en la pròxima JMJ!!!


Veure l'àlbum de fotografies d'Isard a la JMJ

Veure l'àlbum de fotografies II d'Isard a la JMJ

Isard a la JMJ Madrid 2011

Isard a la JMJ Madrid 2011

 

 

 

 

 

 

 

Isard a la JMJ Madrid 2011

Isard a la JMJ Madrid 2011

 

 

 

 

 

 

 

Isard a la JMJ Madrid 2011

Isard a la JMJ Madrid 2011

 

 

 

 

 

 

Isard a la JMJ Madrid 2011

 

 

 

 

 

 

 

Extraordinàries

Associació Club Isard

La Pobla de Claramunt, 5, baixos.    mapa
08700 Igualada (Barcelona)
Telèfon 93 803 38 47
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Col·labora


Made with love. All rights Reserved.