Pessebres de les famílies d'Isard

Índex de l`article

Pessebre Oratori Bonaigua (Barcelona)Durant la temporada d'Advent i Nadal és molt comú trobar a les cases el Betlem, els Naixements o el Misteri. Totes aquestes són representacions mitjançant figuretes la història del naixement del nostre Senyor Jesucrist.

Al segle XIII Sant Francesc d'Assís fa a la cova de Greccio una representació amb animals i persones que per presentar la història del naixement de Jesús de tal manera que tots el poguessin comprendre. Algunes persones van intentar fer el mateix a casa utilitzant petites figuretes de fusta o fang.

El posar el naixement és un esdeveniment familiar. En algun lloc de la casa els grans comencen a construir portals, muntanyes, grutes, rius i masos a escala mentre els altres van col · locant les figuretes sobre suaus llits de fenc, molsa, palla i aserrín, iluminadas per diminuts focus de colors. En caure la tarda la família es reuneix davant del naixement per resar el rosari o una altra oració com a preparació al dia de Nadal.

Des del Club Isard volem contribuir al manteniment, la difusió i l'ampliació d'aquesta bonica tradició. Per això, us conviden a que feu una foto del pessebre de casa teva i envieu-lo al correu Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la., abans del dimarts 20 de desembre. Farem una passejada virtual el dia de la Festa de Nadal.

Aquí teniu les fotografies dels Pessebres que hem rebut:

Familiars

Associació Club Isard

La Pobla de Claramunt, 5, baixos.    mapa
08700 Igualada (Barcelona)
Telèfon 93 803 38 47
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Col·labora


Made with love. All rights Reserved.