Exposició virtual de Pessebres de les families del Club Isard 2013

Índex de l`article

Pessebre Basílica San Miguel de MadridUn any més, des del Club Isard volem contribuir al manteniment i la difusió de l'estès costum del Pessebre. Com de ben segur tots sabeu, durant la temporada d'Advent i Nadal és molt comú trobar a les cases el Betlem, els Naixements o el Misteri. Totes aquestes són representacions, mitjançant figuretes, de la història del naixement del nostre Senyor Jesucrist.

Aquest bonic costum té el seu origen al segle XIII. Va estar Sant Francesc d'Assís qui va fer, a la cova de Greccio, una representació amb animals i persones per presentar la història del naixement de Jesús. Aquesta representació tenia per objectiu que totes les persones poguessin comprendre aquest misteri. A partir de llavors, algunes persones van intentar fer el mateix a casa utilitzant petites figuretes de fusta o fang.

El fet de posar el naixement és un esdeveniment familiar. En algun lloc de la casa els grans comencen a construir portals, muntanyes, grutes, rius i masos a escala mentre els altres van col·locant les figuretes sobre suaus llits de fenc, molsa, palla i aserrín, il·luminades per diminuts focus de colors. En caure la tarda, la família es reuneix davant del naixement per resar el rosari o una altra oració com a preparació del dia de Nadal.

Com us dèiem al començament, des del Club Isard volem contribuir al manteniment, la difusió i l'ampliació d'aquesta bonica tradició. Per això, us conviden a que feu una foto del pessebre de casa vostra i ho envieu al correu Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la., abans del dimarts 24 de desembre. D'aquesta forma, tots podrem fer una passejada virtual pels pessebres de les famílies d'Isard, durant totes aquestes Festes de Nadal.

Aquí teniu les fotografies dels Pessebres que hem rebut:

 

 

Familiars

Associació Club Isard

La Pobla de Claramunt, 5, baixos.    mapa
08700 Igualada (Barcelona)
Telèfon 93 803 38 47
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Col·labora


Made with love. All rights Reserved.