Campus d'emprenedoria, a Gijón (Juliol 2014)

La necessitat de canviar el món

Aquest estiu, associades i amigues d'Isard de 4r d'ESO van tenir la sort de participar en el Campus d'emprenedoria que va tenir lloc al Col·legi Peñamayor, de Gijón. Entre els dies 2 al 9 de juliol, van formar part del grup de 150 noies de tota la península, estudiants de 3r ESO a 2on Batx, que s'havien reunit per participar del Campus.

Ja des del primer dia, les noies van rebre una de les idees centrals del Campus: els canvis al mon d'avui, reclamen d'accions positives. I per realitzar aquestes accions, es poden utilitzar les xarxes socials. Així, i desprès de la sessió introductòria del Campus, les noies van assistir a la conferència que portava per títol "Com influir en les xarxes socials".

 

En dies posteriors, també van participar en seminaris específics sobre l'ús d'aquestes xarxes, concretament de Twitter i de Facebook. En aquests seminaris, la idea principal és que s'ha de transmetre de forma atractiva.

 

Una de les activitats que més van impactar a les assistents al campus, va estar el testimoni de Ricardo Ten, nedador paralímpic, i campió de 100 m braça. Per conèixer una mica la personalitat i els èxits d'en Ricardo, van veure un vídeo i posteriorment van celebrar amb el campió una interessant videoconferència. Inicialment estava prevista la presència de l'esportista al Campus, però l'inici dels seus entrenaments no li va permetre. Durant la vídeo conferència, en Ricardo va transmetre la idea de què no s'ha de pensar que no es pot. Que cal dir: “Di_capacidad” i posar els mitjans per aconseguir allò que vols. Va estar un testimoni commovedor, molt positiu i optimista: les metes les tries tu, no hi ha barreres quan tens un projecte.

El dissabte 5 de juliol van fer un flashmob, a la plaça del Marquès, de Gijón, un ball col lectiu i sincronitzat, al ritme de Marisol y Pitbull, amb l'objectiu de recaptar fons per a l'ONG Educa.org, que donarà àpats durant aquest estiu a nens que s'hagin quedat sense menjador escolar, i també per l'associació Expoacción de Gijón. Es va anunciar per Twitter i va tenir molt èxit.

En un altre dia, el Campus va rebre la visita a Peñamayor de nens discapacitats amb les seves famílies i nens d'acollida. Les noies es van repartir les tasques: algunes es van encarregar de preparar el dinar; altres es van encarregar de la decoració del menjador; altres es van encarregar de ficar missatges positius a les hamburgueses que menjarien els convidats. La idea que es volia transmetre amb aquesta activitat solidària, era la de que cal fer la vida més agradable als demés i aprendre a mirar als altres, i no sols a un mateix per poder veure les seves necessitats.

No van faltar les activitats de voluntariat. Les noies d'Isard es van encarregar, amb d'altres, de restaurar 60 bancs d'una ermita.

Tampoc no podien faltar les activitats d'esbarjo, desprès d'haver recordat durant els seminaris que cal gaudir de totes les coses. Entre d'altres activitats, les noies van fer un descens pel riu Sella en piragües, una ruta en bicicleta, pels bonics paisatges asturians; una visita a l'aquari de Gijón, un dinar a la Platja de Salinas, o la visita al santuari de Covadonga.

Per finalitzar el Campus, diversos grups van fer la presentació dels projectes que havien realitzat en aplicació dels coneixements adquirits durant aquells dies. El projecte d'Isard va rebre el primer del concurs. Es tractava d'un projecte anomenat “IGD. Il·lusion, Gratitud i Donar-se als altres”. Es tractava d'una proposta d'aplicació per dispositius mòbils, amb quatre grans apartats: valors, contactes, motiva't, i desconnecta't.

També van resultar premiats altres projectes, com una web per publicar plans familiars, o el blog de “Selfie compartida”

En resum, una gran experiència, amb molts continguts per compartir.

Campus Emprende Flashmob a favor de los niños de Expoacción y Educa.org

{youtube}OloTR9dEnEg{/youtube}

Campus Emprende Flashmob 2 a favor de los niños de Expoacción y Educa.org

{youtube}iECUPf1taPI{/youtube}

Enllaços d'interès

Colònies

Associació Club Isard

La Pobla de Claramunt, 5, baixos.    mapa
08700 Igualada (Barcelona)
Telèfon 93 803 38 47
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Col·labora


Made with love. All rights Reserved.