La lectura i jugar en família, dues bones formes d'aprofitar l'estiu

L'estiu, és temps de descans i de reunir totes les forces, però serveix també per dedicar amb serenitat estones a la família, als amics i a Déu. Cal aprofitar l'estiu en família. L'estiu ofereix a les famílies l'oportunitat de fer plans junts i aprofitar per conèixer-se i tractar-se més, però què fer amb tant de temps lliure?

Des del Club Isard us recomanem dues activitats: la lectura i jugar en família.

La lectura

L'estiu és un temps perfecte per llegir. Recordeu que la lectura és un viatge gratis que alimenta les neurones de grans i petits. Es poden llegir de tot: novel·les d'aventures, biografies, contes. Únicament cal buscar una biblioteca propera i ¡a triar! Per fer l'elecció dels llibres, et recomanen que abans t'informes si el llibre val la pena. En alguns llocs webs pots trobar informació sobre llibres. Entre d'altres, pots informar-te en aquestes:

També és molt important fer alguna lectura formativa. Per això, us recomanem des d'aquí dos articles interessants per lleguir aquests primers dies de l'estiu. Es tracta dels següents:

Jugar en família.

En el primer dels articles que us hem recomanant, s'explica, entre d'altres coses el següent:

“S'aprèn a jugar, principalment, en la família. Viure és jugar, competir, però viure també és cooperar, ajudar, conviure. És difícil comprendre com es poden harmonitzar ambdós aspectes -competir i conviure- al marge de la institució familiar. El joc és una de les proves bàsiques per aprendre a socialitzar-se.

“En definitiva, el gran valor pedagògic del joc és que vincula els afectes a l'acció. Per això, poques coses uneixen d'una manera més immediata a pares i fills que jugar junts. Com deia sant Josepmaria, els pares han de ser amics dels fills, dedicant-hi temps. Certament, a mesura que els fills creixen, caldrà adaptar-se.”

Per ajudar-vos a jugar en família, us anirem passant jocs entretinguts, en el grup de WhatsApp del Club Isard, per fer amb els nens a casa o en el lloc on passeu l'estiu. Aquests jocs són entretinguts i fàcils per fer amb els nens.

Si encara no estàs al grup de WhatsApp del Club Isard, demana a Conchi (+34 606 52 84 10) que t'agregi.

Que passeu molt bon estiu, llegint i jugant.

Documents

Associació Club Isard

La Pobla de Claramunt, 5, baixos.    mapa
08700 Igualada (Barcelona)
Telèfon 93 803 38 47
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Col·labora


Made with love. All rights Reserved.