Història del Club Isard

Club Isard IgualadaEl 1967 un petit grup de mares d'Igualada, seguint l'estela de Sant Josepmaria, i animades per iniciatives similars de Barcelona i altres llocs, van decidir començar el que amb el temps seria el Club Isard. Un lloc en el qual les seves filles es divertissin sanament i poguessin completar la seva formació humana i espiritual.

En aquell temps, es va instal·lar el primer Club en un petit local situat al jardí d'una de les famílies, al Passeig Verdaguer i de seguida van tenir les primeres associades. Les activitats que es van començar a donar al Club van ser la pintura i l'anglès. Des de l'inici, la preceptuació a les nenes i les xerrades de formació humana i cristiana  hi eren presents. Venien de Barcelona, de tant en tant, monitores amb experiència per contribuir amb les mares en la marxa del Club. L’activitat que es desenvolupava es va constituir a l’abril de 1972 en Associació Juvenil registrada amb el nom  Associació Club Isard.

Des del primer moment, al Club, a més d'organitzar-se activitats dirigides a les associades, també s'organitzaven activitats lúdiques i formatives per a les mares d'elles i les seves amigues.

Al cap de quatre anys el local va resultar petit. Llavors es va considerar convenient organitzar un Patronat amb els seus propis Estatuts i una Junta, i això va permetre llogar un pis al carrer Soledat, que -per manca de mitjans econòmics per contractar un pintor-, van empaperar les senyores de la Junta. Una amiga d'elles va regalar les cortines en ocasió de renovar les del seu saló. I tantes altres coses: tothom acabava portant alguna cosa de casa seva, que feia falta al Club -que era també casa seva- .

Un racó d'IsardAviat van començar les classes de Cuina i Gimnàstica Rítmica. Algunes de les mares eren les perceptores de les nenes i els dissabtes els donaven una xerrada.

Un parell d'anys més tard, va sorgir la necessitat novament de traslladar el Club, i les mares promotores van llogar un pis al carrer De La Torre.

Continuaven les activitats per a filles i mares. En poc temps, amb dedicació esforçada, però molt il·lusionada, de cada vegada més mares i pares implicats, tot va anar creixent: ja anava sent un bon recolzament per a les famílies. Les mares hi tenien activitats de formació espiritual i de doctrina cristiana; algunes venien a donar-les persones de l’Opus Dei de Barcelona. De seguida varen sol·licitar que aquesta tasca formativa per a mares i filles, i la direcció espiritual fos confiada a l’Opus Dei. Així va poder ser, i es va erigir en aquest pis del carrer de la Torre el primer centre de l’Opus Dei per a les dones a la nostra ciutat.

Amb el creixement del nombre d'associades, amigues i mares que acudien assíduament a Isard, novament es va fer necessari tenir una nova seu, més àmplia, que es va anomenar inicialment Alins. Així doncs, finalment, l’any 1999, al traslladar el Club a la seva actual seu del carrer La Pobla de Claramunt, va recuperar-se el nom original d’Isard. Com en les anteriors ocasions, el canvi de la seu, es va fer possible gràcies a la generosa cooperació de moltes persones, implicades i compromeses amb el que el Club significa.

Un racó d'IsardDurant tots aquests anys, ja més de 44 d'història, hi ha hagut tants esdeveniments, tanta activitat ordinària i tantes coses extraordinàries per a les associades del Club, que resultaria impossible enumerar-les. Les antigues associades podrien afegir la seva part d’història, que ben segur aniria completant i faria molt ric i viu aquest relat . Podem esmentar la participació cada any, al Festival de Sketchs que organitza el Club Llar de Barcelona. La participació en aquesta ja tradicional convocatòria fa molta il·lusió a les nenes. Encara es recorda amb entusiasme que un any van obtenir el Primer Premi Infantil i l'alegria va ser desbordant per inesperada. En algunes ocasions fins i tot varem organitzar  desfilades de modes per a nenes, en els que elles mateixes eren les models, amb un gran èxit.

També val la pena referir les activitats al voltant del Nadal, i les de l’ estiu. Totes ja tradicionals, com la que consisteix en anar uns dies a un camp de treball a Lituània. Aquestes activitats són molt positives perquè les nenes aprenen a donar-se als altres i tornen molt canviades i il·lusionades.

Per donar a conèixer més el Club entre les nenes d'Igualada, s'organitzà durant uns anys un concurs de "Dibuix dels racons d'Igualada" en què participaren, amb molt èxit, nens i nenes de tots els col·legis d'Igualada. La final amb el lliurament dels premis es feia en un Teatre de la Ciutat.

Els actuals pares i mares promotors, membres de la Junta Directiva, amics de temps i d’altres que acaben d’arribar, s'entesten amb entusiasme a mantenir i incrementar aquest esperit familiar que, juntament amb l'ambient alegre, caracteritzen Isard.

Informació corporativa

Associació Club Isard

La Pobla de Claramunt, 5, baixos.    mapa
08700 Igualada (Barcelona)
Telèfon 93 803 38 47
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Col·labora


Made with love. All rights Reserved.