Documents d'interès

La lectura i jugar en família, dues bones formes d'aprofitar l'estiu

L'estiu, és temps de descans i de reunir totes les forces, però serveix també per dedicar amb serenitat estones a la família, als amics i a Déu. Cal aprofitar l'estiu en família. L'estiu ofereix a les famílies l'oportunitat de fer plans junts i aprofitar per conèixer-se i tractar-se més, però què fer amb tant de temps lliure?

Des del Club Isard us recomanem dues activitats: la lectura i jugar en família.

La lectura

L'estiu és un temps perfecte per llegir. Recordeu que la lectura és un viatge gratis que alimenta les neurones de grans i petits. Es poden llegir de tot: novel·les d'aventures, biografies, contes. Únicament cal buscar una biblioteca propera i ¡a triar! Per fer l'elecció dels llibres, et recomanen que abans t'informes si el llibre val la pena. En alguns llocs webs pots trobar informació sobre llibres. Entre d'altres, pots informar-te en aquestes:

També és molt important fer alguna lectura formativa. Per això, us recomanem des d'aquí dos articles interessants per lleguir aquests primers dies de l'estiu. Es tracta dels següents:

El Web d'Isard, retoma la publicació de documents d'interès

Al Web Isard tenim un apartat que dediquem a publicar documents d'interès. Amb quatre nous articles, retomem la publicació d'articles educatius.

Els articles són els següents:

  • La missió educativa de la família (1). L’amor entre els pares genera a la família un ambient que facilita l’educació i el servei als altres. Aquest és el tema d’un editorial sobre la missió educativa de la família, del qual publiquem la primera part.
  • Les bones maneres. La cortesia, l'afabilitat, la urbanitat són germanes petites d'altres virtuts més grans. I la família és l'àmbit on millor s'aprenen, sigui quina sigui l'edat.
  • Educar per a la vida. Estimar bé els fills és posar-los en situació d'assolir el domini sobre ells mateixos: fer-ne persones lliures.
  • El dret dels pares a l’educació dels seus fills (1). Tot i que poden acudir a altres col·laboradors, els pares són sempre els responsables principals de l’educació dels fills, com s’explica en aquest article.

Desitgem que la lectura d'aquest interessant documents us siguin d'interès.

Internet, les xarxes socials i les pantalles

Aquest article és un resum de la xerrada que la periodista Alba Canet va impartir al Club Isard el passat dia 22 de juny de 2012. La xerrada anava adreçada als pares i mares de les associades i amigues del Club. Pel seu interès, li van demanar que fes un resum per poder tenir-ho disponible a la web d'Isard.

Una de les coses que més van agradar als assistents, va estar l'enfocament positiu que va donar al contingut de la xerrada. Internet, les xarxes socials, i, en general, les pantalles, tenen molts beneficis, i aporten un important valor afegit a la vida diària. Aquests beneficis i valors s'han de saber aprofitar. També cal saber acompanyar als fills en el coneixement i en la relació amb aquests mitjans. Mitjans que són únicament eines, ni bones ni dolentes. Seran bones o dolentes en funció de la utilització que fem d'elles.

Internet, xarxes socials i pantallesAl llarg de la xerrada, l'Alba va aportar un munt de dades, recolzades en alguns dels gràfics, que són veritablement sorprenents. També va recomanar alguns links molt interessats, per a la tasca dels pares.

Finalment, no van faltar ni el comentari sobre els riscos d'aquest mitjans, ni les conclusions en forma d'accions, que els pares podem posar en pràctica per tal d'evitar, per exemple, que les relacions virtuals substitueixin les reals, ja que la vida virtual únicament pot ésser paral·lela a la vida real. I, per aconseguir això, és imprescindible alternar els usos del temps: n'hi ha temps de pantalles i temps per d'altres activitats: jocs, converses, lectures, excursions, esport.

Aquí teniu, doncs, el resum de la xerrada “Internet, xarxes socials i pantalles”, que desitgem que us sigui d'utilitat.

 

Interessants canals de vídeos a Youtube

Canal a Youtube de l'Opus DeiNo cal insistir. De sobre sabem tots que estem vivint en un mon de informació i comunicació que avança molt ràpidament, i en el qual les tecnologies multimèdia són molt importants. Son moltes les eines bones i interessant que podem trobar a internet. A la web d'Isard tenim feta una petita selecció a l'apartat del menú Mares/Enllaços.

Avui us volem presentar els dos darrers enllaços que hem afegit. Es tracta de dos canals de Youtube. El primer d'ells és el canal d'Informació de l'Opus Dei, i porta per títol Cercar a Deu en el treball i en la vida quotidiana. En ell es recorda que l'Opus Dei es una institució de l'Església Catòlica fundada per Sant Josepmaria Escrivá de Balaguer, i que el treball i la vida ordinària són ocasió de trobada amb Déu, de servei als demés i de millora de la societat. El trobareu en aquesta adreça: http://www.youtube.com/user/opusdei. I conté un seguit de llistes de reproducció, amb un total de 467 vídeos, hores d'ara. Les listes de reproducció del canal, en aqusta data, són aquestes:

Llocs webs per visitar de forma freqüent

Enllaços websAl Club Isard, que és una iniciativa de mares i pares, ens preocupa i ens ocupa l'educació de les nostres filles. Una de les nostres prioritats és donar als pares i mares eines per ajudar-los a educar i formar a les seves filles. L'organització de xarrades o conferències de temes d'educació i de formació són algunes de les nostres activitats. Ara, en els moments actuals hi ha molts recursos a la xarxa. Internet és plena de moltes planes webs d'interès que poden ajudar-nos en la principal tasca que tenim com a pares. També, com segurament ja sabeu, està plena de perills

Educar el sentido del humor

La risa y el buen humor es la mejor y más barata de las medicinas y combate, cuando menos, el mal humor. Los niños lo descubren de forma espontánea pocas semanas después del nacimiento. Esa primera sonrisa despierta en nosotros la mayor de las ternuras y los mejores sentimientos. Durante toda la infancia, la risa le acompañará y llenará nuestro hogar de uno de los sonidos más bellos.
Educar el sentido del humor
Cabe preguntarnos entonces si, como padres, cuidamos que nuestros hijos cultiven ese maravilloso sentido que es el del humor. ¿Procuramos que aprendan a reírse sin dañar a otros?¿Cuidamos de que puedan ver en sus errores y en los nuestros una oportunidad de mirar las cosas con perspectiva? ¿Pasamos tiempo con ellos divirtiéndonos?

"Sólo hay un rincón del universo que usted puede estar seguro de mejorar: usted mismo" Aldous Huxley

El sentido del humor es necesario en la vida familiar tanto como la disciplina, la educación o los valores. Las relaciones entre padres e hijos que permiten y dedican tiempo a las diversiones, el buen humor y la risa son más sanas, menos tensas y más cordiales.