L'estudi, centre de les activitats d'Isard, amb un valor molt especial

L'estudi, centre de les activitats del Club Isard I és què són moltes les raons per què considerem l'estudi com l'activitat principal de les nostres associades i amigues. Una d'elles és que l'estudi continuat assegura l'adquisició dels imprescindibles hàbits de treball, que permetran adquirir i assolir uns valors que els serveixin per ser una bona professional en el futur, una ciutadana compromesa amb la societat, i desenvolupar les qualitats pròpies de la dona.

Per això, a Isard, com a les imatges que acompanyen aquest article, l'estudi és el centre de les nostres activitats.

Segons la Wikipèdia, l'estudi és el desenvolupament d'actituds i habilitats mitjançant la incorporació de coneixements nous, aquest procés s'efectua generalment a través de la lectura. El sistema d'educació mitjançant el qual es produeix la socialització de la persona, té com a correlat que dediqui una elevada quantitat d'hores a l'anàlisi de diversos temes. És per això que s'han desenvolupat una sèrie d'estratègies per tal que la tasca d'estudiar sigui més simple i que s'aconsegueixin assolir millors resultats. Si bé aquests mètodes són variats, és possible destacar una sèrie de pautes recurrents.

L'estudi, centre de les activitats del Club Isard

Pautes per estudiar bè:

 1. Organitza el teu temps, elaborant un pla d'activitats diàries.
 2. Presta atenció al mestre durant la classe i pren nota del més important (no es tracta d'intentar copiar tot el que digui).
 3. Estudia cada dia, de preferència a la mateixa hora i al mateix lloc.
 4. Utilitza alguna tècnica per estudiar (estudia en silenci, estigues concentrat (a), no et distreguis, etc ...)
 5. Tingues sempre una actitud positiva davant la vida, fins i tot davant els problemes (amb això venceràs els mals hàbits de la por, el desànim i la derrota).

L'estudi, centre de les activitats del Club Isard Consells per memoritzar:

 1. Demanar ajuda: Cal que quan no entenguem alguna cosa es preguntem a algú que sap sobre el tema.
 2. Concentració: Cal que l'alumne, per concentrar-es trobi en un lloc silenciós, distant dels renous, per així memoritzar el estudiat i assolir una efectiva concentració.
 3. Fitxes: Ho podem fer per memoritzar qualsevol assumpte relacionat amb la matèria, ja sigui anglès, matemàtiques o física, a través d'aquestes fitxes podem escriure allò que ens és difícil memoritzar, i portar amb si a tot costat.

En qualsevol cas, el memoritzar no serveix en l'estudi, ja que perquè l'estudi funcioni ha d'haver un aprenentatge significatiu.

El valor de l'estudi a Isard

Però a Isard també volem donar un sentit transcendent de l'estudi, seguint els ensenyaments de Sant Josepmaria Escrivà de Balaguer, que va escriure, al punt 335 del seu llibre Camí, aquest pensament que encara avui manté tota la seva vigència:

“Una hora d’estudi, per a un apòstol modern, és una hora d’oració”.

Us deixem aquí un vídeo sobre aquesta afirmació tant alentadora.

Notícies Club

Cercar articles

Isard a Instagram

  Associació Club Isard

  La Pobla de Claramunt, 5, baixos.    mapa
  08700 Igualada (Barcelona)
  Telèfon 93 803 38 47
  Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

  Col·labora


  Made with love. All rights Reserved.