Auques de don Álvaro, una bonica activitat (26/04/2014)

 Auques de don Álvaro, una bonica activitat (26/04/2014) Dissabte 26 d'abril, a Isard vàrem organitzar una activitat molt especial. Anava adreçada a totes les nostres associades i amigues: des de les més petites de tercer de primària fins les més grans de segon de batxillerat. Es tractava de donar a conèixer, una mica més, la vida i l'obra de don Álvaro del Portillo, successor de sant Josepmaria i primer prelat de l'Opus Dei. L'activitat no podia estar més oportuna, ja que aquest any, 2014, es celebra el centenari de don Álvaro, i el proper 27 de setembre, tindrà lloc a Madrid la cerimònia de la seva beatificació.

Desprès d'explicar a les assistents el contingut i el funcionament del taller que havíem preparat, les noies van començar a dibuixar la seva auca. Algunes van preferir fer l'auca de forma individual, i, d'altres, van optar per fer-la en parella. Les participants havien de triar algunes de les escenes de la vida de don Álvaro, i representar-la en cadascuna de les vinyetes dels fulls, així com fer una petita descripció. Pots clicar sobre la imatge de l'auca que acompanya aquesta notícia, per veure l'auca en gran.

 

 

 Auques de don Álvaro, una bonica activitat (26/04/2014)

Algunes de les escenes triades per les artistes, van estar el fet de haver nascut en una família de set germans; haver rebut un cop al cap amb una clau anglesa; l'esforç que posava a l'estudi; el seu gust pels plàtans, el nom dels quals no sabia pronunciar bé de petit, per la qual cosa els anomenava “palátanos”, haver conegut a sant Josepmaria; la seva ordenació sacerdotal; la seva estreta relació amb el fundador de l'Opus Dei, qui l'anomenava “saxum”, per la seva fidelitat; la seva presència en el moment del traspàs d'Escrivá de Balaguer; o els seus viatges per tot el món, ja com prelat, animant a tothom a la santedat.

 

Algunes de les vinyetes anaven acompanyades per un bonic rodolí.

Al mig dia vàrem fer una aturada per dinar. I el menjar també va tenir relació amb don Álvaro. Vam gaudir d'uns boníssim macarrons a la bolonyesa, recordant el fet de què va estar molt de temps vivien a Itàlia. Amb el formatge que portaven els macarrons, vam recordar que quan sant Josepmaria va anar a Roma, buscant la solució jurídica per l'Opus Dei, don Álvaro li va donar una mica de formatge parmesà, qui li havien posat en el menjar i què li va semblar tan ric que va voler guardar-s'ho pel fundador. Va ser l'únic que va prendre sant Josepmaria des que va sortir de Barcelona en vaixell. Les postres van ser uns plàtans amb xocolata,  boníssims!, ja què, de petit, don Álvaro els anomenava “palátanos”, perquè no sabia pronunciar be.

 Auques de don Álvaro, una bonica activitat (26/04/2014) Un cop havien descansat, i recuperades les forces amb el dinar, vàrem tornar al treball de les auques, per deixar-les a punt per l'exposició que havíem de fer al tauler d'anuncis d'Isard, on encara es poden veure.

De veritat que, a més a més de gaudir dibuixant, vàrem aprendre moltes coses d'aquesta persona que en un mesos serà declarat beat per l'Església.

Us deixem aquí un Àlbum de fotografies preses durant l'activitat i alguns enllaços per conèixer més coses de don Álvaro del Portillo.

Àlbum de fotografies

Enllaços d'interès sobre don Álvaro del Portillo

Notícies Club

Cercar articles

Isard a Instagram

  Associació Club Isard

  La Pobla de Claramunt, 5, baixos.    mapa
  08700 Igualada (Barcelona)
  Telèfon 93 803 38 47
  Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

  Col·labora


  Made with love. All rights Reserved.